Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Introducerad adel   >  
Soop af Limingo
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post12349) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Johan R. Sjöberg (Sukulainen) - Onsdag den 25 juli 2012 kl. 23.56
Friherrliga ätten Soop af Limingo, N:o 19:

(EÄ) TAB. 4.
Hedvig Ulrika Kristina, född 1703 26/9, "på Stjärnsund" enligt EÄ VII, s 369, vilket tidigare i artikeln (TAB. 3.) anges ligga i "Askersunds sn". 1703 existerade ingen församling med namnet Askersund, däremot existerade Askersunds lands- och stadsförsamlingar. Jag har emellertid inte lyckats finna henne i födelseböckerna 1703 för någon av dessa församlingar. Det finns ej heller någon rättelse rörande detta i supplementsbanden till EÄ. Hon anges ha avlidit på Tidö i Ryttern (det vill säga Rytterne) sn. Rytterne bildades 1818 genom sammanslagning av Lilla och Stora Rytterne församlingar. Jag har inte lyckats finna henne i dödboken 1776 för Stora Rytterne fs, och verkar inte ha tillgång till Lilla Rytterne dödbok.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post12350) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Torsdag den 26 juli 2012 kl. 02.18
Askersunds socken är det samma som Askersunds landsförsamling, och där ligger Stjärnsund.

Stora och Lilla Ryttern samt det genom sammanslagningen bildade Rytterne har ett gemensamt kyrkoarkiv (Rytterne), med skilda serier för respektive socken. Tidö låg i Lilla Rytterne socken.

Hedvig Ulrika Kristina finns i dödboken nederst på sidan för 1776 i Fb:1 (inget sidnummer, men det är den första sidan med noteringar; AD-bild 7):

Namn och hemvist: "Burg. H. U. Dona Sop"
Födelseår, -dag och -ort: "1703 i Stjernsund"
Gift eller ogift: "Enka"
Barn: "2 Söner, 2 Döttrar"
Dödsdag och -ort: "d. 14 Augusti wid Tidö till allmän saknad."
Begravningsdag: "d. 15 October. Fördes sedan och nedsattes i dess Famillegraf i Askersunds lantförsamling."

Hon finns också på Tidö i husförhörslängden AIb:3. Tidö står där som gård 31, men det är flera sidor per gård/nummer (inget sidnummer, AD-bild 100).

(Ändrat av Jts den 26 juli 2012 kl. 02.23.)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)