Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Introducerad adel   >  
Stierngranat
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18319) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Fredag den 16 augusti 2019 kl. 09.51
Ett inlägg i Anbytarforum fick mig att tänka på Malte Liewen Stierngranat - mannen som gjorde vad som föll honom in. Jag tror att innehållet på bifogade länkar säger det mesta.

Anbytarforum

Wikipedia: Stjärneborgs museer

Föreningen Stierngranats Museer

Youtube: Malte Liewen Stierngranat - hela filmen

Wikipedia: Malte Liewen Stierngranat

Helsingborgs Dagblad: En märklig man och hans liv

Libris: Malte Liewen Stierngranat : mannen som gjorde vad som föll honom in

Stjärnborg vid Aneby i Småland är väl värt ett besök. Nu är väl turistsäsongen slut. Men nästa sommar kanske. Om du inte är spekulant på slottet för då gäller det att lägga på en rem. Om det fortfarande är till salu vill säga.

Stjärneborg slott, Aneby - Svensk Fastighetsförmedling
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)