Forskningstips     ·     Diskussionsöversikt     ·     Sök     ·     Användarkonto 
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Övriga släktnamn   >   Waldau   >  
Waldau
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4921) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Hans Toudal (Toudal) - Lördag den 26 september 2009 kl. 22.33
Jeg er stødt på en person i Danmark, Frits Andersson født i Ronneby 30. juli 1880. Han er tilsyneladende kommet til Danmark omkring aar 1900. Ved sin Vielse i Trinitatis Kirke i København 6. April 1902, han har fået tilføjet Navnet Waldau og ved hans død i 1905 optræder navnet også i den officielle kirkebøger.
Kan nogen kan hjælpe med at opklare hvordan en sådan tilføjelse til navnet er opstået.

Hilsen
Hans Toudal
DK-7500 Holstebro
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4928) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson (Xian) - Söndag den 27 september 2009 kl. 13.21
Hej Hans

Först Sveriges Befolkning 1900:

Nilsson d.y., Anders 1838 Far
Olsdotter, Elin 1847 Mor
(Barn), Fritzer 1880 Barn
(Barn), Ellen Nathalia 1885 Barn

Post 441777
Fritzer
f. 1880 i Ronneby (Blekinge län, Blekinge)
s.
Pojke, barn i familjen
N:o 95:a
Ronneby 'stad' (Blekinge län, Blekinge)
Födelseort i källan: Ronneby


Husförhörslängd Ronneby 1880-1898 (AD Online)

Husförhörslängd Ronneby 1880-1898


Fritzer Andersson född 1880-07-30 i Ronneby är skräddarlärling hos skräddare Sven Olof Åkesson Lindholm. På samma sida i husförhörslängden finns en skräddare August Vilhelm Waldau. Det kan vara så enkelt som att Fritzer lade sig till med det namnet för att han tyckte det lät bra.

Han förekommer inte med namnet Waldau i de svenska kyrkböckerna. Han står inte heller som utflyttad till Danmark. Men ........

Du kanske kan berätta lite mer om i vilket sammanhang du har funnit honom. Om hans vigsel och olyckan som ledde till hans alltför tidiga död.

/ Christian

(Ändrat av Xian den 27 september 2009 kl. 13.23.)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)