Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Blekinge   >   Kristianopel   >  
Rötter i Kristianopel
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5543) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Onsdag den 02 december 2009 kl. 19.50
Ser att Linda har kopplingar till Kristianopel. Det skulle vara intessant att få veta vilka gårdar som hon hr kopplingar till. Detta för att se om släktskap finnes. Om nyfikenheten tillåts.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5558) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Linda Simonsson - Torsdag den 03 december 2009 kl. 19.28
Morfar härsammar från bm Olaus Chritiansson Frisk, kyrkovaktmästaren Isak Persson Fager,

Mormor från Anna Göransdotter d1764 i Flyeryd

Farmor från Anders Eskilsson död 1748 i Skäggeryd, genom dess barnbarn bm Bonde Ernstsson Glasmästare i Tombäck

mfl som jag skrev innan lättast är att du tittar på min hemsida http://lisopasi.com/LindasAnor/
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5565) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Torsdag den 03 december 2009 kl. 20.43
Linda!

En fundering som jag fick när jag tittade på släktträdet som du lagt ut på nätet.

Såg att du hade en Ernst Persson som skulle vara född ungefär 1709 i Klepparemåla i Kristianopel. Sitter och funderar på om han kan vara son till Per Andersson (1656-1728) och hans hustru Kerstin Arvidsdotter (1665-1737). De har nämligen barn som är födda i slutet av 1600-talet och några år in på 1700-talet. Nu har jag ingen Ernst med i barnaskaran men jag gör inte anspråk på att jag fått med alla barn till nämnda föräldrar.

Annars kan jag följa min släkt på Klepparemåla sedan den danska tiden i Blekinge fram till 1870-talet då de sista av min släkt sålde gården och flyttade till Amerika med sin familj. Har träffat barnbarn till köparen som berättat om mina gamla släktingar på Kläpparemåla som han i sin tur fått berättat för sig.

(Ändrat av kontoinnehavaren den 03 december 2009 kl. 20.45.)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)