Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Blekinge   >   Kristianopel   >  
Olof Nilsson i Tombäck, levde under 1700-talet
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1934) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Söndag den 16 november 2008 kl. 13.08
Har följande information

Olof Nilsson levde under 1700-talet i Tombäck i Kristianopel socken

Förmodligen jordbrukare i Tombäck

Känt barn:

Kirstin, född 30/12 1741 i Tombäck i Kristianopel socken, död 1788 i Appleryd i Torsås socken

Alla uppgifter om denna familj är av intresse. Tidigare släktled, barn och så vidare.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1941) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Söndag den 16 november 2008 kl. 14.41
1722 Dom p Nati vigdes Olof Nilsson och Karin Olofsdotter i Tombäck.

Brukaren Olof Nilssons änka Karin Olofsdotter i Tombäck begravs 13 maj 1759, 57 år gammal.

Källa: Kristianopel C:1

Det finns en bouppteckning efter Olof Nilsson daterad den 30 september 1758.

P.S. Det vore trevligt om du ville ange vilka källor du har för dina uppgifter när du ställer frågor. Det blir lite enklare för oss att svara. .
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1948) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Söndag den 16 november 2008 kl. 17.33
Hej Christian

Tackar för dina pusselbitar.

Sedan en liten kommentar kring det här med källor. Jag antar att du menar sidhänvisningar och volymhänvisningar när du menar källor. Har egentligen inga sådana typer av källhänvisningar i min släktutredning utan jag har mer sett ett datum i kombination med församlingsnamnet som en form av källhänvisning. Det är lite anledningen till att jag skrivit som jag gjort och utelämnat sidhänvisningar

Hälsningar

Håkan
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)