Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Jamtland (Jämtland)   >   Föllinge   >  
Nils Anders Sundqvist (1857-1949)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14932) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Göran Stenmark - Lördag den 22 mars 2014 kl. 17.06
I Moflo i Ådals-LIdens sockn i Ångermanland föddes 11 december 1857 en Nils Anders Sundqvist som i hembyn bl.a var fiolspelman. Den 21 september 1898 inflyttade Nils Anders till Skärvången i Föllinge socken som arbetare och på samma plats finns även familjen Sven Petter Lidfors från Ådals-Liden.Från 1910 skrivs Nils Anders som snickare i Skärvången och 1930 flyttar han till en annan adress i samma by, Uppges även där som snickare.
Han kom att förbli ogift och dog i Nyland, Föllinge den 12 april 1949.
Min undran är om det finns någon som vet mera om honom och hans tid i Skärvången och framförallt om det finns något fotografi av honom.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)