Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Norrbotten   >   Nedertorneå   >  
Kyrkoböcker före 1814
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8236) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Söndag den 21 november 2010 kl. 21.10
I Nedertorneå kyrkoarkiv börjar husförhörslängderna 1818, och födelse-, vigsel- och dödböckerna 1814. Men det är bara det svenska arkivet.

Nedertorneå socken delades av den nya riksgränsen 1809; den östra delen utgör i dag den finländska församlingen Alatornio.

Eftersom kyrkan hamnade på den östra sidan av gränsen, så finns de äldre kyrkoböckerna (från den gamla odelade församlingen) i dag i Alatornios arkiv, som finns i Uleåborgs landsarkiv.

Finlands Släkthistoriska Förening (FSHF) har skannat kyrkoböckerna. (Direktlänk till Alatornio.)

De äldre kyrkoböcker som finns är:
· Kommunionböcker/Husförhörslängder (Rippikirja), 1750-
· Födda (Syntyneet), 1707-
· Vigda (Vihityt), 1707-
· Döda (Kuolleet), 1707-

Genalogiska Samfundet i Finland har upprättat register till kyrkoböckerna, Hiski.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)