Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (övrigt)   >   Allmänt om Skåne   >  
Tyska orterna
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3607) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Liselott Jonasson (Lotta51) - Torsdag den 26 mars 2009 kl. 12.34
Hej!

Är det någon som vet vad benämningen "Tyska orterna" är för något.

Det står i ett inflytt "att han nu efter sin hemkomst från Tyska orterna återvänt till sitt Rusthåll i Hötofta".

MVH Lotta
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3608) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Torsdag den 26 mars 2009 kl. 16.04
Eftersom han har återvänt till sitt rusthåll, så var han alltså ryttare eller dragon, och har förmodligen varit utkommenderad till Tyskland. Pommern var ju en svensk provins fram till 1814.

När och var står detta?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3609) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Liselott Jonasson (Lotta51) - Torsdag den 26 mars 2009 kl. 16.35
Hej Jörgen!

Tack för upplysningen, det stämmer att han var Dragon. Jag hittade detta på
Inflytt 1807-1810 Malmöhus Södra Åkarp Gid 1381.58.94300. Pehr Brödd.

MVH Lotta
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)