Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (övrigt)   >   Obestämd socken i Skåne   >  
2. verdenskrig - bosat i Malmö - hjælp søges
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8051) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Anne Karatas (Annek) - Söndag den 14 november 2010 kl. 15.11
Hej

jeg er blevet anbefalet at søge hjælp her....

Min slægtning skulle 2. verdenskrig have været bosat i Malmö, hun skulle endvidere have været
leder af den danske klub i Malmö.

Hun hedder Jensine Jensen.
Jeg ved at hun er født i Danmark d. 31 oktober 1914 i Glostrup Sogn.
Jeg ved at hun er plejebarn hos en svensk emigrant i Glostrup Oluf Svensson.

Jeg ved at hun i 1946 efter krigen bliver skilt ved dom februar 1946 - og d. 20 marts 1946 bliver borgeligt viet
på KBH Rådhus.

Da hun bliver skilt hedder hun Jensine Röhr.

Findes der nogen informationer om hende i Sverige ?
Er hendes ægtemand svensk ? Bliver hun gift 1. gang i Sverige ?


Med venlig hilsen

Anne
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8139) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Onsdag den 17 november 2010 kl. 21.35
Om hon var född i Danmark och var tillbaka i Danmark efter kriget, så finns det knappast något om henne i de delar av den svenska folkbokföringen (före sekretessgränsen) som finns på internet eller olika CD-register.

Det bästa är nog att kontakta Malmö stadsarkiv.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8195) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Anne Karatas (Annek) - Lördag den 20 november 2010 kl. 11.09
Hej Jørgen

Tak for dit svar. jeg vil forsøge at skrive til Malmö stadsarkiv.

Mvh Anne
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)