Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (övrigt)   >   Obestämd socken i Skåne   >  
Vilka socknar är "Hønnerød" och "Kirkevelling"?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8412) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Hanne Berndtsson (Kaprifol) - Söndag den 12 december 2010 kl. 19.36
Hej har fått en förfrågan via privat mail angående dessa 2 två personer. Denna uppgiften är hämtade från www.ddd.dda.dk

Frederiksborg, Lynge-Kronborg, Hellebæk, Hellebek, et Huus, 32 (31), FT-1845, C6363

Ole Arvedsen 63 Gift Bøssemagersvend Hønnerød Sogn i Skaane
Kirstine Pedersdatter 69 Gift hans Kone Kirkevelling Sogn i Skaane

Tack på förhand!
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8416) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Söndag den 12 december 2010 kl. 22.29
I Sveriges församlingar genom tiderna finns en hänvisning från Kyrkvällinge till Välinge, alltså Välinge i Luggude härad. (Ej att förväxla med Vellinge i Skytts härad. Båda de socknarna har omväxlande stavats med e eller ä och ett eller två l.)

Hönneröd är värre. Det skulle eventuellt kunna vara Huaröd eller grannsocknen Hörröd, båda i Gärds härad.

Ett annat alternativ är Hinneryd, som visserligen ligger i smålandska Sunnerbo härad, men nästan i Skåne. Socknen ligger i Smålands sydvästra hörn, vid 'treriksröset' mellan Småland, Skåne och Halland.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9249) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin (Lotta) - Söndag den 01 maj 2011 kl. 13.09
Hej Hanne,

Jag har letat efter en person som flyttade in till Bosjökloster 1835 från "Höneröd" i två dagar nu, och det var sannerligen inte lätt att hitta rätt, men jag gjorde det till slut. :)

Det var Högseröd socken i Malmöhus län. Namnet skrevs tydligen med x förr, Höxeröd, och det har blivit väldigt likt Höneröd i böckerna - husförhörs- och flyttlängder.

Kanske kan det vara samma socken som nämns i Danmark som "Hönneröd"?

Mvh//
Lotta
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)