Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (övrigt)   >   Forskningsprojekt i Skåne   >  
Luggude-Wiki
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9453) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Martin Brandt (Martinb) - Söndag den 29 maj 2011 kl. 21.36
Hej, under denna kategori så borde väl mitt och Torbjörn Jerlerups projekt passa in.

http://brandt.radient.org/wiki/Huvudsida

Luggude-Wikin. Där lägger vi upp avskrifter av mantalslängder, jordeböcker, domboksmål, länsräksnskaper med mera från svensk och dansk tid för socknarna i Luggude härad. Vi försöker att efterhand skapa artiklar för de olika släkterna som berörs samt länka dem till avskrifterna. Målet är att klartlägga så mycket som möjligt före år 1700.

Exempelvis för nämndemannen Torkel Åkesson i Jonstorp/Väsby:

Torkel Åkesson på Wikin (notera i boxen till höger under källor, hur han är länkad till de olika källorna han finns med i)

mvh
Martin

(Ändrat av Martinb den 29 maj 2011 kl. 21.39.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9463) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lars-Ola Jacobsson (Loj) - Torsdag den 02 juni 2011 kl. 14.35
Hejsan

Intressant sätt att presentera forskningsuppgifterna på.

Gillar hur de olika källorna är sammankopplade.

Mvh, Lars-Ola, Knäred
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9546) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Carina Månsson (Carina) - Söndag den 12 juni 2011 kl. 12.15
Hej Martin.

Vad intressant. Mycket bra med källorna. Ett jättestort och fint arbete som är till stor hjälp i släktforskningen.

mvh
Carina
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)