Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Uppland (övrigt)   >   Obestämd socken i Uppland   >  
Stockholm - Stadens inre och östra kvarter no 122
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5513) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson (Xian) - Måndag den 30 november 2009 kl. 18.55
Enligt en biografi över bildhuggaren Johan Törnberg ska han och hustrun Lovisa Margareta Löfberg har varit bosatta i "stadens inre och östra kvarter no 122" troligen under tiden 1772-1781. Jag förmodar att det rör sig om Gamla Stan, någon som vet säkert? Innebar det i så fall att de tillhörde S:t Nicolai församling?

En son Johan anges vara född 1774 i Karlskrona enligt Karlskrona amiralitetsförsamlings husförhörslängder. Han finns inte med i någon födelsebok för stadens tre församlingar. Han bör rimligtvis vara född i Stocholm.

Det finns en bagare Zackarias Törnström född 1780 [Liljas blekingska samling] Jag skulle gärna vilja knyta denne Zackarias till familjen men har så här långt inte hittat något samband.

Johan och Lovisa Margareta gifter sig 22 november 1772 i Riddarholmskyrkan i Stockholm. Kan man dra några slutsatser utifrån det var jungfru Lovisa Margareta var bosatt och/eller vilken samhällsklass hon tillhörde.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5514) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson (Xian) - Måndag den 30 november 2009 kl. 23.41
Ett tillägg: Bagarmästare Zackarias Törnström visar sig vara född
i Torstäva i Ramdala socken den 2/7 1780 som son till bonden Nils
Zachrisson och Brita Ericsdotter [Ramdala C:4 uppslag 45]
Vital Records

Så det kan bli
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)