Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västmanland   >   Badelunda   >  
Gustaf Löfgren, född 1816
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post2347) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Carina Månsson (Carina) - Fredag den 02 januari 2009 kl. 18.18
Hej.

Jag söker Gustaf Löfgrens mor- och far-föräldrar ( föräldrar och födelseplats till Anders Löfgren och Maria Olsdotter )

Gustaf Löfgren f. 13/11 1816 ( Badelunda C:2 bild/131 sid/128 ) har en far som heter Anders Löfgren och en mor som heter Maria Olsdotter, 34 år vid sonens födelse. Anders Löfgren var torpare på Årby ägor.

I Badelunda AI:6 bild/131 sid/125, så finns:

Torp Anders Löfgren f. 1782, ankom 1811 från Västerås
h. Maria Olsdotter
d. Carolina f. 21/2 1806, Västerås, hon är oäkta dotter till Maria Olsdotter

I Badelunda AI:7 bild/123 sid/117, så finns:

Torp Anders Löfgren f. 1782
h. Maria Olsdotter f. 1782 ?
d. Carolina f. 21/2 1806, Västerås
s. Gustaf f. 13/11 1816, Badelunda ( Balund )

De vigs i Västerås dom. EI:2 bild/74 den 25 nov 1810:

Drängen Anders Persson ( tror namnet ska vara Persson ) Löfgren fr. Balund och pigan Maria Olsdotter från ? ( kan ej tyda ordet ).

Jag har försökt att hitta Anders Löfgren födelse i Västerås 1782 och åren runt där men jag kan omöjligt hitta den. Jag har nog en förmåga att blanda ihop församlingarna för jag är helt ovan vid Västerås. Den enda Anders Löfgren jag kunde hitta är en Anders född i Västerås domkyrkoförsamling den 1/9 1782 med en far, brandvaktsbetjänten Olof Löfgren ( C:7 1775-1788, bild/160 ) men jag är tveksam till om det är rätt Anders, då Anders Löfgren ju vid sin vigsel ser ut till att heta Persson och inte Olofsson.

Maria Olofsdotter hittar jag inget heller om men det är svårt när man inte känner till församlingarna.

Finns det någon som vet var Anders Löfgren och Maria Olsdotter är födda, och deras föräldrar ?

Tacksam för all information.

Hoppas jag har skrivit detta under rätt socken. Dessa verkar vara en familj som flyttar runt mycket.

mvh
Carina
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post2358) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin (Lotta) - Fredag den 02 januari 2009 kl. 20.33
Hej Carina

När Anders och Maria gifter sig i Västerås står det att han kommer från "Balunda" och hon "här i staden".
Om du tittar i den hfl du hänvisar till ovan, Badelunda AI:6 sidan 125, så står det där att det är "Torp. Anders Löfgrens hustru" Maria som kommer från Västerås 1811.
Anders kommer inflyttande från sidan 191 1810.
På sidan 191 står det att han kommer från sidan 58 1806.
Och på sidan 58 står att han kommer från Dingt.(=Dingtuna) 1803.
På alla dessa sidor står att Anders är född i "Kerrbo", vilket är detsamma som Kärrbo församling, och där finns två Anders födda 1782 med fäder som heter Petter.

Maria uppges vara född i Skult., alltså Skultuna, och där finns bara en Maria född 1782 med en far som heter Olof.

Mvh//
Lotta
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post2360) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Carina Månsson (Carina) - Fredag den 02 januari 2009 kl. 20.40
Tack så mycket, Lotta. Nu blev allt genast mycket mer lättare, genom din vägledning. Tusen tack för hjälpen.

Vänligen
Carina
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)