Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västmanland   >   Västervåla   >  
Johan Larsson Wahlström, född i Västervåla 1777
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10083) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Björn Eriksson (Slakten) - Onsdag den 03 augusti 2011 kl. 20.17
Hej!
Johan Larsson Wahlström föddes i Stabäck, Västervåla församling den 13 november 1777.
Västervåla C:2 (1775-1814) bild 19/AD

Johan gifte sig den 23 oktober 1814 med Brita Hansdotter född den 25 september 1789 i Åvestbo, Västanfors församling. Johan arbetade som Hjälpkarl vid Strömsholms Kanal
Västanfors C:3 bild 29
Västanfors AI:7 (1815-24) bild 84/sid 79

Johans far var Lars Ersson född 15 mars 1757.
Var föddes Lars?

Lars Ersson gifte sig med Sara Jansdotter född 6 januari 1756 i Västervåla församling
Västervåla C:1 bild 66
Västervåla AI:4 sid 19

Med vänlig hälsning
Björn
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10085) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Torsdag den 04 augusti 2011 kl. 13.50
Har du följt Lars Ersson i tidigare och senare husförhörslängder för att se om det står någon födelseort där (alltså fler längder än AI:4 som du anger som källa)?

Du har Johans vigseldatum. Har du kollat i vigselboken var han bodde då? Har du sett i den då aktuella husförshörslängden om hans far Lars bodde på samma ställe?

F.ö. omfattar Västanfors AI:7 inte åren 1815-1824, och AD-bild 84 visar inte sidan 79. Och någon annan längd som omfattar de åren finns inte.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)