Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västmanland   >   Ljusnarsberg   >  
Nils Jespersson, död 1653
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10704) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Siv Laine (Siv_laine) - Fredag den 11 november 2011 kl. 19.45
Hej!
Jag har sökt och som jag tror, funnit min fm mm mf mf ff Nils Jesperssons dödsnotis i Ljusnarsberg C:1 (1635-1655) bild 16/sid 12. Men det konstiga är att det står flera personer tillsammans - ser ut som om dom vore begravda i samma grav nästan! Vore tacksam om någon kunde tyda vad prästen skrivit före dessa personers namn! De ser ut att ha blivit begravna 1653-05-29.
Siv Laine
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10712) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin (Lotta) - Lördag den 12 november 2011 kl. 12.33
Hej Siv,
det står:
"Bleffuo desse underteknade begraffne"

Det kan stå "nedanteknade" också, lite osäkert. Jag tror inte dom blev begravda i samma grav, det var nog prästen som "rationaliserade" sitt skrivande lite grann. :)

Mvh//
Lotta
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10716) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Siv Laine (Siv_laine) - Lördag den 12 november 2011 kl. 15.41
Ja, jag kunde väl knappast tänka mig det heller, det såg bara så konstigt ut när dom var liksom samlade på en särskild spalt...men det är nog som du säger: prästen rationaliserade!
Tack för svaret!
Sivan
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)