Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Östergötland (övrigt)   >   Obestämd socken i Östergötland   >  
Botvid Wickman, präst, död 1680 i Roma, Gotland
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post2628) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Anna Magnusson (Zou) - Onsdag den 14 januari 2009 kl. 19.36
Hej,

det här inlägget är menat både som hjälp åt andra och ska förhoppningsvis ge hjälp till mig också. Jag vet att det är ett antal som letar efter den här personen, så ju fler som letar desto bättre vore det väl vara. Här är i alla fall min forskning om honom, hoppas att andra kan bidra med fler ledtrådar :).

Botvid Wickman, död 1680 i Roma, Gotland. Präst, gift med Christina Printz (1644-1701) före januari 1662, förmodligen i Norrköping.

Jag har hittat honom som student i Tartu, där han studerade 1653. I Tartus matrikel anges "Kudbyensis Ostrogothus" samt patronymikonet "Petri" och efternamnet Wychman (förmodligen taget av Vikbolandet där Kuddby ligger). Det framgår också av matrikeln att han var stipendiat.

I Linköpings matrikel hittade jag följande intressanta notis, men dumt nog fotograferade jag inte så inskrivningsåret kom med, anteckning finns på idiotsäker plats . Men jag vet i alla fall att denne Botvid Petri skrevs lämplig tid FÖRE Botvid W. kom till Tartu.
Det skulle alltså kunna röra sig om samme Botvid. Mitt problem är bara att Botvid i matrikeln kommer från "fel" plats, men namnet är så ovanligt, plats och tid stämmer så jag tänker följa det här uppslaget trots det...
Jag har lite svårt att tyda platsnamnet, Krokek?, och skulle verkligen uppskatta hjälp med det.

Rubrikerna i matrikeln:
Bildtext


Och så Botvid Petris rad:
Bildtext


Hälsningar // Anna

(Ändrat av Zou den 14 januari 2009 kl. 19.44.)

(Ändrat av Zou den 14 januari 2009 kl. 19.48.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post2632) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Anna Magnusson (Zou) - Onsdag den 14 januari 2009 kl. 20.18
Såg att bilderna var väldigt små så jag skickar en förstoring, annars går det ju knappt att se något alls..

detalj
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5510) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Måndag den 30 november 2009 kl. 10.37
Det till vänster får jag till "Ostergoth"
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)