Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (socknar H-M)   >   Helsingborg   >  
Ola Svensson, född 1829 i Riseberga
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3255) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Hanne Berndtsson (Kaprifol) - Fredag den 27 februari 2009 kl. 11.37
Hej, min förhoppning är att någon med tillgång annan källa än Genline kan bistå med uppgifter om nedanstående man.

Källa: Gid.nr: 1250.117.4600, [Malmöhus] Helsingborgs Stadsförsamling, AI.90, Husförhör, 1890 - 1894, 0-2000, Bild 46 av 358

Långvinkeln 44, Helsingborg

Arb.karl Ola Svensson f. 5 juni 1829 i Riseberga – flyttar til Nya längden pag. 3414 år 1894. Hittar inga nya Hfl-längder gällande år 1894 på Genline.


Tack på förhand!
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3256) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Fredag den 27 februari 2009 kl. 12.15
Varken Arkiv Digital eller SVAR har några husförhörslängder/församlingsböcker efter 1894.

Och i landsarkivets förteckning finns heller inga. Det betyder att de antingen är kvar på pastorsexpeditionen eller har levererats till landsarkivet så nyligen att de inte har hunnit att förtecknas än.

Jag sökte i den så kallade "folkräkningen" år 1900 hos SVAR. Där fanns han inte med. Jag sökte inte på hans namn (ifall det var felstavat), bara födelseår 1829 och födelseförsamling Riseberga och bosatt i alla län (hela landet). Det blev bara träffar i Skåne; 21 i Kristianstads län och 12 i Malmöhus, men ingen Ola/Olof Svensson.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3257) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson (Xian) - Fredag den 27 februari 2009 kl. 13.59
Och i landsarkivets förteckning över inlämnade handlingar 1895-1991 finns heller inga. Böckerna finns sannolikt kvar ute pastorsexpedionen ännu. Förteckningen är uppdaterad 2008-12-08. Det är många pastorsämbeten inom Lunds stift som inte har lämnat in sina böcker ännu. Någon skanning eller avfotografering är nog inte att räkna med förrän böckerna är inlevererade.

Det bör vara Helsingborgs Maria församling du skall vända dig till. Adressuppgifter. På samma sida kan du söka efter adresser till andra församlingar. Man måste dock tänka på att det har skett många sammanslagningar och namnbyten, inte minst under senare tid.

(Ändrat av Xian den 27 februari 2009 kl. 14.17.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3260) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Fredag den 27 februari 2009 kl. 15.16
Kanske SCB:s utdrag över döda kan hjälpa. Har själv inte tillgång till dem men någon annan kanske har....
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)