Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (socknar H-M)   >   Karoli   >  
Ola Christophersson, f. 1840-10-26
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4712) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Mari-Ann Nyman (Emma) - Söndag den 30 augusti 2009 kl. 08.02
Malmö Caroli AI:30, Hfl, 1860-1864, sid 226, GID 1308.214.87800:
Östra Förstaden 33, Litt Ä, Olins hus.
Gäller fjärde personen, sonen Ola. Vad står det mer för namn än Christophersson? Hur lyder texten längst ut till höger - "1862 fattig ......?
Hälsningar
Mari-Ann Nyman
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4717) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Söndag den 30 augusti 2009 kl. 09.58
Efter Ola står Fabriksarb.

Det är inte lätt att tyda kråkfötterna till höger... Fattig får jag det inte till. Därefter kan det vara någonting med Fälltvapenöfning. Och allra längst till höger något om att han ska söka till gardist i Stockholm.

Någon annan får gärna göra ett försök. :)

Ola

(Bilden från Arkiv Digital.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4718) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin (Lotta) - Söndag den 30 augusti 2009 kl. 10.05
OK, då försöker jag också. :)

Jag tror det står:
"1862 fullgiort 2dra årets wapenöfning. Fick d. 21/9 63 bev(is) för att söka blifva Gardist i Stockholm":

"årets" är lite osäkert men något "F" är det inte som inleder, det är bokstaven på raden över som går ner.
"bev" är jag inte helt säker på, men betydelsen ska iallafall vara att han får flyttbetyg/-bevis, det är jag säker på. :)

Mvh//
Lotta
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4722) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Mari-Ann Nyman (Emma) - Söndag den 30 augusti 2009 kl. 11.43
Tack Jörgen och Lotta!
Vilken skillnad det blir när du kopierar in bilden här, Lotta, mot när man läser i Genline! Beror det på att den kommer från Arkiv Digital?
Hälsningar
Mari-Ann
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)