Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (socknar H-M)   >   Källs-Nöbbelöv   >  
Elna Svensdotter, vigd 1770
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11739) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Inger Nilsson (Stella) - Fredag den 27 april 2012 kl. 10.28
Hej.

Jag skulle vilja ha hjälp med att tyda en plats och socken på en ana Elna Svensdotter hon är vigd 1770-11-24 med Pehr Olsson. C1:1 sid 61 står det att hon är barnfödd detta kan jag ej tyda.

MVH Inger
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11740) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin (Lotta) - Fredag den 27 april 2012 kl. 12.44
Hej Inger,
det var tur att du skrev år och datum för på sidan 61 finns födda och döda 1784. :)

Källs-Nöbbelöv CI:1 bild 81, uppslag 74 AD (handpag. på högra sidan):
1770-11-24 "wigdes drängen och hemmansåboen Pär Ohlsson och Enkan Elna Swänsdotter här af byn. Han är barnfödd i Småland och Angelsta[d] Sockn."

Mvh//
Lotta
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11741) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Inger Nilsson (Stella) - Fredag den 27 april 2012 kl. 18.46
Hej Lotta.

Tack så hemskt mycket för hjälpen och ditt snabba svar. Jag har letat efter Pehr i denna socken för jag tckte det stod att Elna var född utsocknes.

MVH Inger
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)