Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (socknar H-M)   >   Helsingborg   >  
Andersson (Lindenstam) , Carl Gustaf & Andersson, John Emanuel. Sjömanshus.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post15107) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christina Sylejmani (Christina) - Söndag den 08 juni 2014 kl. 12.20
Hej!

Jag vet inte om jag lägger frågan på rätt ställe men chansar.

Någon som har tillgång till Sjömanshus-CD:n/arkiv och vill kolla om dessa två personer finns med?

Carl Gustaf Andersson, född 18820219 i Helsingborgs stadsförsamling.
I bland annat Malmö Sankt Pauli AIIa:310 (1909-1920) står han som styrman och i Helsingborgs stadsförsamling (Maria) AIIa:184 (1915-1927) står han som sjökapten.
Vid ngt tillfälle har han bytt efternamn till Lidenstam.
Finns han med i Sjömanshuset så kan han stå med båda efternamnen eller ngt av dem.

Den andra personen är John Emanuel Andersson, född 19080930 i Malmö Sankt Pauli. Han står som "sjöman" i Helsingborgs Gustav Adolf AIIa:43 (1927-1935).

Mvh,
Kina.

(Ändrat av Christina den 08 juni 2014 kl. 12.32.)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)