Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (socknar N-S)   >   Ravlunda   >  
Anna Olasdotter, född 1766-11-25 i Ravlunda
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4594) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Roland Nilsson (Serren) - Söndag den 02 augusti 2009 kl. 21.31
Jag har hittat födelsenotisen för min ana Anna Olasdotter född 1766-11-26 i Ravlunda men jag behöver hjälp att tyda den och ev. få fram föräldrarnas namn.
Källa AD Online Ravlunda C:s:sid 67.

(Ändrat av Serren den 02 augusti 2009 kl. 21.33.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4596) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Roland Nilsson (Serren) - Söndag den 02 augusti 2009 kl. 21.53
Här kommer förhoppningsvis den scannade bilden av födelsenotisen.

Anna f 1766-11-25
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4598) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson (Xian) - Måndag den 03 augusti 2009 kl. 19.18
Hej Roland

Det var litet smått att läsa men jag gör ett försök: 30 döptes Ohla Pährssons från Öståkra, samt h. Ingars dotter Anna som föddes d 25 kl .. f.m.

Christian
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4599) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Roland Nilsson (Serren) - Måndag den 03 augusti 2009 kl. 20.27
Tack Christian, jag blev medveten om att bilden blev alltför liten och hade tänkt göra en större men det behöver jag inte nu. Din tolkning är säkert rätt för i Annas vigselnotis står det just Öståkra. Nu vet jag att föräldrarna var Ohla Pährsson med hustrun Ingar.
Stort tack för hjälpen.
Roland
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4600) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Roland Nilsson (Serren) - Måndag den 03 augusti 2009 kl. 22.07
I DigiArkiv Vigslar hittade jag denna notis
Ola Persson, Öståkra
Ingar Andersdotter, Bosarp
Vigsel i Brösarp 1762-06-27

(Ändrat av Serren den 04 augusti 2009 kl. 08.49.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4601) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson (Xian) - Måndag den 03 augusti 2009 kl. 22.36
Hej

Det stämmer som en kyrkoräkning. Drängen Nils Andersson i Bosarp är vittne när Anna döps. Kanske en bror till Anna? Jag hittade inget Bosarp i Ravlunda, inte så konstigt eftersom det ligger i grannsocknen.

Det finns en bra karta över sockenindelningen i SKåne på DDSS Den kan nog komma till, socknarna i Skåne är många.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)