Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (socknar N-S)   >   Södra Sallerup   >  
Karna Åkesdotter, f. 1810-12-09
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4713) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Mari-Ann Nyman (Emma) - Söndag den 30 augusti 2009 kl. 09.06
Södra Sallerup, Födde,Vigsel,Död, 1808-1862, sid 13, GID 1377.38.1500. Högra sidan. "December 9. 14. Den 9 föddes och den 14 döptes ????"
Kan jag få en översättning av resten av dopnotisen?
Hälsningar
Mari-Ann Nyman
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4719) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Söndag den 30 augusti 2009 kl. 10.21
"...vargeringskarlen Ågke Pehrs-
sons och dess hustru Anna Sörensdotters dotter i
Katterup och kallades Karna moderen 33 år gammal.

Wittnen
Hustrun Dortha Månsdotter, ... Ola Johansson [?]
hemmansåbon Hindric Pehrsson, hustrun Anna
Hansdotter."


Det är lite svag skrift på slutet.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4721) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Mari-Ann Nyman (Emma) - Söndag den 30 augusti 2009 kl. 11.27
Åter igen ett stort tack, Jörgen!
I gamla Hfl står det att Karna är född i Ö.Kattarp. Hittade henne inte där. I senare Hfl står det att hon är född i S Sallerup, där jag hittade henne. Nu fick jag förklaringen till Kattarp - det skall naturligtvis vara Katterup som de bodde på.
/Mari-Ann
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)