Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (socknar N-S)   >   Simrishamn   >  
Tomas Bernadotte Peterson, född 1851
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5980) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Kenneth Peterson (Kennethp) - Tisdag den 12 januari 2010 kl. 14.28
Hej!
Söker mer info om min farfars far Tomas Bernadotte Peterson f. 1851 i Simmrishamn.
Flyttade senare till Hedvig Eleonoras rote 20 Stockholm lifgardet till häst. Vad jag hört kan han komma från Gladsax. Någon som kan hjälpa mig.

Med vänliga hälsningar

Kenneth Peterson
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5985) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson (Lufsen) - Tisdag den 12 januari 2010 kl. 20.18
Hej

Kan hjälpa dig en bit på vägen. Hittade följande i födelseboken för Simrishamn:

"år 1851 den 30 januari föddes på 88 härstädes Traktör Per Pettersson och dess hustru Charlotta Joh Berggrens son:

Thomas Bernadette

hvars dop den 12 februari bevittnas av H Kyrkoherde Th E Hain och dess fru Beda A L Krook som bar barnet samt Traktör A Krook och dess hustru Dorothea Haagen, garvaregesällen Jonas Ehrnberg och arbetskarl Ole Månsson.

Simrishamn C:6 s.126

Några husförhörslängder för Simrishamn har Arkiv Digital, som jag använder mig av, inte hunnit med ännu så någon annan får bistå med mer information.

Hälsningar

Håkan
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)