Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (socknar N-S)   >   Norra Strö   >  
Trädgårdsmäster Nils Holmgren i Strö 1752
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post7295) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Per Steen Larsen (Pslarsen) - Torsdag den 29 juli 2010 kl. 17.08
Kender någon till trädgårdsmäster Nils Holmgren i Strö, hans hustru Lena Christiansdotter af Håkanry och hendes två barn Sara Rebecka och Maja Lisa? De blev gift 17.6.1752 i Ivetofta.

Hendes första mann var fällboredare Jonas Solberg i Håkanry. I hans bouppteckning (Villands HR FIIa:8, sidan 40, kaldes hon Magdalena. Deres barn var Sara Rebecka, f. 18.9.1739 och Maja Lisa, f. 15.5.1746.

Se även Ivetofta.

Tack på förhand för all information!

Per Steen Larsen
København
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)