Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (socknar N-S)   >   Stehag   >  
Är Gärahus och Quarnhus samma hus?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9231) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Bengt Bjarneklint (Bjarneklint) - Torsdag den 28 april 2011 kl. 21.27
Hej
Har i mina forskningar hittat både Gärahus och Quarnhus i Stehag. Är det samma ?
Var ligger dom geografiskt ?
Bengt
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9242) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin (Lotta) - Lördag den 30 april 2011 kl. 13.38
När och var har du funnit dessa platser och varför tror du att det är samma? Glöm inte att alltid lämna källhänvisning till dina uppgifter när du frågar.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9254) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Bengt Bjarneklint (Bjarneklint) - Söndag den 01 maj 2011 kl. 15.33
Stehag AI:16 (1882-1886) sidan 62: Överst på sidan står Quarnhus och längre ner på sidan står Gärahus.
Ibland hänvisas det i in-och utflyttningslängderna till det ena, ibland till det andra.
Bengt
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9256) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin (Lotta) - Söndag den 01 maj 2011 kl. 16.07
Hej,
då blev det lite lättare att se hur det ser ut. :)

Jag skulle nog tro att det är olika platser - "hus" - och att namnen är Quarnhus respektive Gärahus. På sidan du hänvisar till så börjar ju Quarnhus redan på sidan innan (61).
I Stehag AI:8 sidan 48 och 49 ser det ut som om båda hörde till Werlinge (by?).

Dom som du sett i in- och utflyttningslängderna, hamnar dom i "rätt" hus, eller står det att dom flyttar in eller ut ur ett hus och finns i det andra?
Det blev lite mycket "hus" här, men jag hoppas att du förstår vad jag menar. :)

Mvh//
Lotta
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)