Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (socknar T-Ö)   >   Vitaby   >  
AI:8 (1866-1873), sidan 47 (GID-nr 1626.24.42700)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4216) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Hanne Berndtsson (Kaprifol) - Lördag den 16 maj 2009 kl. 12.22
Hej, behöver hjälp med att tyda vad det står om sonen Lars Olof Washington f. 30 jan. 1849 på andra sidan längst ut till höger.

Gid.nr: 1626.24.42700, [Kristianstad] Vitaby, AI.8, Husförhör, 1866 - 1873, 47-0, Bild 46 av 254

Han reser till Tyskland nov. 1870 men vad är det som står innan. Han är dömd för något.

Tack på förhand!
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4217) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Lördag den 16 maj 2009 kl. 13.36
Så här ser det ut hos Arkiv Digital:

Vitaby

Min tydning av kråkfötterna:

I frejdspalten: "Dömd f 1:sta resan Lägersmål med Pigan Hanna Andersdot uti Albo Härads R d 6/2 67"

Den mindre texten till vänster: "Dömd för Lägersmål med Elna Pålsdotter i Greflunda vid Albo Härads Rätt den 6 febr 1869"

Lars Olof står utan efternamn här, men faderns efternamn är Norlander.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)