Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (socknar T-Ö)   >   Östra Broby   >  
Östra Broby och Kviinge, Sven Persson och Lisbeth Jönsdotter, vigda 1770
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1334) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Carina Månsson (Carina) - Måndag den 13 oktober 2008 kl. 15.04
Hej.

Detta paret har vi kontrollerat för att hitta deras födelseplats och föräldrar i socknarna runt omkring Kviinge, Rinkaby och Broby. Men utan resultat. Vi har även haft kontakt med en annan släktforskare som har dessa två som sina anor, men hon har inte heller kunnat hitta var Sven och Lisbeth är födda. De gifter sig i Kviinge, och då trodde vi att åtminstone Lisbeth var därifrån, men det verkar hon inte till att vara. Framåt i tiden är det inga problem. Sven och Lisbeth flyttade till Östra Broby, och deras ättlingar har vi koll på.

Sven Persson, Rinkaby, Viby, vigs 1770-10-22 med Lisbeth Jönsdotter, Röåkra, Kviinge fs. Källa: DigiArkivs vigslar

Sven Persson f. 24/1 1744, var okänt och Lisbeth Jönsdotter f. 15/12 1744, var okänt. 1778 får de en son Jöns i Nyratorp, Broby ( Ö Broby C:4 sid 4 ), 1780 får de på samma ställe sonen Per ( Ö Broby C:4 sid 14 ) och 1784 föds sonen Anders också i Nyratorp, Broby ( Ö Broby C:4 sid 33 )

Sven Persson dör 2/10 1825, 81 år och 10 mån gammal, i Broby, och Lisbeth dör 16/9 1826, Broby, 81 år gammal. ( Ö Broby C:4 sid. 349 och sid. 346 )

Söker föräldrar till Sven och Lisbeth, och även var de kom ifrån. All information tas tacksamt emot.

mvh
Carina
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1758) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Carina Månsson (Carina) - Tisdag den 04 november 2008 kl. 19.40
Ska bara tillägga att Sven och Lisbeth har vi tittat efter i många socknar nu utan att finna dom. Eventuellt kan de vara från Hjärsås där kyrkböckerna har förstörts vid en brand. Men det är inget som vi vet säkert, men det är ju inte omöjligt att det är så. Prästen har skrivit in deras födelsedatum i husförhören i Broby, men tyvärr inte skrivit var förnågonstans de kom ifrån.

(Ändrat av Carina den 04 november 2008 kl. 19.42.)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)