Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (socknar T-Ö)   >   Vittsjö   >  
Per Pettersson, f. 6 nov 1815, Vittsjö
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6565) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Kenneth Peterson (Kennethp) - Söndag den 14 mars 2010 kl. 21.59
Hej!

Jag söker mer information om min farfars farfar Per Pettersson född i Vittsjö 6 nov 1815. Vilka förfäder han hade. Senare flyttade han till Simrishamn. Han gifte sig med Charlotta Johanna Bergren född jan. 21 1825 i Simrishamn
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6568) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Söndag den 14 mars 2010 kl. 23.51
Den Pehr som finns i Vittsjö födelsebok den 6/11 1815 kan inte heta Pettersson, åtminstone inte om faderns namn är korrekt. Föräldrarna heter nämligen Nils Tufvasson och Kiersti Olasdoter i Viahult. (Vittsjö C:5, sidan 196.)

Men det föds också en Pehr den 17/10, döpt den 2/11. Föräldrar Pehr (ev. Peter) Pehrsson och Pernilla Bengtsdoter i Vittsjö. (Dito, sidan 195.)

Någonstans har det alltså blivit fel. Kanske är det inte någon av dem.

Per och Johanna gifter sig i Simrishamn, förmodar jag, eftersom hon var därifrån. När? Står det i vigselboken var han bodde då?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6573) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Kenneth Peterson (Kennethp) - Måndag den 15 mars 2010 kl. 18.35
Hej!
Vet tyvärr inte mer än att dom fick en son med namnet Thomas Bernadotte Petersson f 18510130 Födelseboken Simrishamn C:6s 126. Han var min fff
"Per Pettersson han var traktör C:6s. 120 Simrishamn Jag har fått uppgiften från en annan person, Har lite svårt med forskningen då jag bor på Gotland.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6588) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Tisdag den 16 mars 2010 kl. 00.38
Här är de i varje fall i vigselboken (Simrishamn EI:1, sidan 162-163).

Den här vigselboken är upplagd så att för varje vigsel finns det på vänstersidan ett intyg om hinderslöshet, och på högersidan själva vigselnotisen.

Först vänstersidan (alltså sidan 162):
Simrishamn EI:1, sidan 162

Och höger (163):
Simrishamn EI:1, sidan 163

(Bilderna från Arkiv Digital.)

Här står alltså också att Per Pettersson var född den 6/11 1815, men inte var. Frågan är då om datumet är fel, eller om han inte var född i Vittsjö.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)