Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (socknar T-Ö)   >   Västra Karaby   >  
Pernilla Månsdotter, hustru till Lars Jeppesson
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8594) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Stig Johansson (Stickan) - Lördag den 29 januari 2011 kl. 15.46
Hej
Som ny medlem skriver jag första gången och söker efter Pernilla Månsdotters födelse.
Enligt (AD V.Karaby (1795-1805) bild 14/sid.8) är hon hustru till Lars Jeppesson och född 1753 och kom till socknen
samma år. Antog därför att hon föddes i V.K. men kan inte finna henne där. det står på samma sidad -längst ner-
gamla hustrun Kjerstena, vad menas med detta? Har L.J. varit gift med henne tidigare, eller?
Tacksam om någon vet
Stig Johansson
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8598) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin (Lotta) - Lördag den 29 januari 2011 kl. 16.37
Hej Stig,
det bästa du kan göra är att följa henne husförhörslängd för husförhörslängd. Till slut kanske det står var (och när) hon var född? Och det gör det...:)

Hon är född i Västra Karaby 1752-12-30, alltså inte 1753. Däremot döptes hon 1/1 1753. Födelse- och dopnotisen står i Västra Karaby C:2 sidan 44.

Den "gamla hustrun Kjerstena" är med all säkerhet inte Lars Jeppessons tidigare fru. Kanske det är en släkting/syster? Eller bara en inhyses gammal kvinna... Följ som sagt var husförhörslängderna, så dyker förhoppningsvis svaret upp.

Mvh//
Lotta
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)