Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Skåne (socknar T-Ö)   >   Torrlösa   >  
Mikael Olsson, född 1751 i Torrlösa
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10931) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Bengt Bjarneklint (Bjarneklint) - Fredag den 09 december 2011 kl. 05.35
Torrlösa-C-2-1729-1800-Bild-131

Kan jag få hjälp med att läsa ovanstående. Tackar på förhand
Bengt
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10932) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Bengt Bjarneklint (Bjarneklint) - Fredag den 09 december 2011 kl. 05.37
Glömde tillägga en viktig sak :
Bilden kommer från Torrlösa-C-2-1729-1800-Bild-131
Bengt
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10935) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin (Lotta) - Fredag den 09 december 2011 kl. 12.18
Hej Bengt,
om det är en Mikael Olsson du söker, så är det inte rätt. Mikael som föds i Torrlösa 18/6 har en far som heter Nils Knutsson.

Varifrån kommer uppgiften att Mikael Olsson skulle vara född i Torrlösa?

Mvh//
Lotta
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10942) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Bengt Bjarneklint (Bjarneklint) - Fredag den 09 december 2011 kl. 17.44
Hej Lotta
Uppgiften att Mikael skall vara född i Torrlösa har jag fått från två olika håll på MY Heritage. Kanske inte riktigt.
Jag vet att han har en son, Jöns Michelsson, f 7/2 1792 i Torrlösa (Torrlösa-C-2-1729-1800-Bild-347).
Denne Jöns bodde på Ramstorp, Torrlösa, (M), ( Torrlösa-AI-3-1822-1827-Bild-24-sid-18 )med familjen.
Det är sonen som är viktig, han har jag kläm på.
MVH Bengt
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10943) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin (Lotta) - Fredag den 09 december 2011 kl. 18.28
Då är det bättre att anlita kyrkoböckerna. :)

I Torrlösa AI:2 sidan 31 finns på Ramstorp Michel Olsson född 1755 15/1 med hustru Boel född 1766 8/4 samt sonen Jöns född 1792 och några barn till.

Mikaels födelsenotis finns i Torrlösa C:2 bild 149 i AD.

Mvh//
Lotta
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10953) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Bengt Bjarneklint (Bjarneklint) - Lördag den 10 december 2011 kl. 09.49
Självklart kollar jag i böckerna så långt det går. Men som i detta fallet jag får ett gårdsnamn från någonstans, så börjar jag att titta där.
Många gånger slipper man att gå igenom boken från pärm till pärm.

Det är bara så svårt ibland att läsa vad det skall stå. Ibland undrar man om prästen har varit läkare i ett tidigare liv.

Tack Lotta för hjälpen , väldigt värdefullt för mig.
MVH
Bengt
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)