Forskningstips     ·     Diskussionsöversikt     ·     Sök     ·     Användarkonto 
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >  
Testinlägg
Här kan man testa hur forumet fungerar: Starta en ny diskussion, formatera text (fetstil, kursiv, färgad text m.m.), länka, ladda upp bilder o.s.v.

Observera att testinläggen raderas automatiskt efter hand! Riktiga inlägg ska alltså inte göras här.
eller gör ett inlägg i en pågående diskussion i listan nedanför
    Diskussioner Senaste inlägg Antal
Test 2020-12-07 02.13 2
Läshjälp Gåsfeten! 2019-07-30 21.51 3
eller gör ett inlägg i en pågående diskussion i listan ovanför
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post18937) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Måndag den 15 juni 2020 kl. 13.12
Jag måste få lite ordning på bluffmakarna först. Jag laddade ned 65 tidningsartiklar när det var gratis. Jag vet inte hur jag ska göra med kronologin. Om jag ska ta den senaste bluffmakaren först. Hen lär väl inte vara hen siste. Det är hundra miljoner dollar som står på spel. Deponerade i Riksbanken för 150 år sedan på ett ungefär. Det är inte lite det. Banken förnekar all kännedom.

Inläggen kan kastas efter genomläsning.

sommarstugan


Hade det inte varit för alla restriktioner skulle jag rest till sommarstugan.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post19040) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Odd Bjønnes - Lördag den 01 augusti 2020 kl. 17.36
Hei.
Jeg søker forfedre til min oldefar Carl Peter Andersson fødd i Håby 21 desember 1845.
Døde i Tjølling i Norge 18. mai 1923.

Med hilsen Odd Bjønnes
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post19043) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - forumguide - Lördag den 01 augusti 2020 kl. 20.19
Ett inlägg (den 1/8 kl. 17.47) har flyttats till Båhuslän: Hoby: Carl Petter Andersson (f. 1845).
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post19190) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson - Måndag den 19 oktober 2020 kl. 22.45
Var kan man lägga detta inlägg i debatten?


   Öppet brev till SVT, hur tänker ni?

   Ni lägger ner programmet ”Det sitter i väggarna” för att ni antyder att det inte finns något intresse hos den yngre generationen. Men VI är den yngre generationen!

   Vi är antikvariestudenter på Uppsala universitet, Campus Gotland i åldersgruppen mellan 18 och 35 år. Majoriteten av oss som sökt den här utbildningen har inspirerats av ”Det sitter i väggarna” och flera har tack vare programmet upptäckt att det finns ett arbetsfält inom detta, att vårda och bevara vårt materiella kulturarv. En av programledarna är även en gammal student som precis utsetts till årets byggnadsvårdare. Samtidigt har tittarsiffrorna veckovis legat vid miljonen vilket visar på ett växande intresse för kulturvården. Programmet är mer aktuellt än någonsin, även för oss yngre.

   Hur kan ni då lägga ner?

   Till skillnad från tidigare så finns idag en större medvetenhet kring att vårda och bevara äldre hus.

   Tänk dig det gamla torpet med de munblåsta glasrutorna, de runda kakelugnarna och den sneda husväggen som ”satt sig”. Hur du än försöker så kommer den där tavlan alltid hänga snett. Låter inte detta charmigt? Absolut, men det finns så mycket mer än bara det estetiska. Det ekonomiska och miljövänliga perspektivet är minst lika angeläget. När vi nu står inför en oviss framtid måste vi agera ansvarsfullt. Vi måste inse vilka resurser som finns istället för att enbart skapa nytt, nytt, NYTT.

   Det är därför dessa TV-program är så viktiga. De väcker intresse och engagerar hela det svenska folket. Nu när ni väljer att lägga ner kulturprogrammen så hämmar ni utvecklingen. SVT, ni som är en statlig verksamhet och har ett ansvar att bilda folket. Skärp er!

   Antikvariestudenterna vid Uppsala universitet, Campus Gotland
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post19192) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - forumguide - Tisdag den 20 oktober 2020 kl. 00.28
Under Allmänt om forskningsprojekt i Sverige skulle det väl kunna passa. Nu kan man väl kanske inte kalla "Det sitter i väggarna" för ett forskningsprojekt - men så petiga behöver vi inte vara... :-)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)