Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Småland (övrigt)   >   Obestämd socken i Småland   >  
Läshjälp » Småland » 1748.57.48500
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11915) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson (Vedhuggaren1) - Måndag den 28 maj 2012 kl. 16.21
Jag undrar om det är möjligt att få fram vilken källa ovanstående GID-nummer avser?

Forskar ju i bl.a. Småland och ställde då en liknande fråga i ett annat forum men det blev aldrig klarlagt.

Det gäller en person vid namn Per som ska ha dött av strangurie 1870-04-01. Jag ställer frågan enbart för att kunna utesluta att denne Per inte har något att göra med min släkt i Småland.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11918) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Christian Andersson (Xian) - Måndag den 28 maj 2012 kl. 17.54
Hej Sten

Allt är möjligt ;-) Med Scangems eminenta GID-konverter får jag fram att det rör sig om en dödbok i Backaryds församling. Länk!

1 april 1970 dör torparen i Gunnerskulla. Dödsorsak Stranguri. 55 år 9 månader 29 dagar gammal. Backaryd ligger på denna sidan smålandsgränsen.

Källa: Backaryd FI:2 (1861-1879) Bild 74 (AID: v95499.b74, NAD: SE/LLA/13016)

Gunnerskulla har nr 7 i husförhörslängden, Backaryds socken på Ostkanten.

(Ändrat av Xian den 28 maj 2012 kl. 19.05.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11920) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson (Vedhuggaren1) - Tisdag den 29 maj 2012 kl. 01.51
OK!
Ber att få tacka för det. Då kan jag åtminstone utesluta denna person i mina släktutredningar.

Jag undrar dock hur man kunnat få det till att det var Småland det gällde. Har Backaryd tillhört Småland vid något tillfälle?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post12015) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson (Vedhuggaren1) - Söndag den 10 juni 2012 kl. 15.12
Råkade idag av misstag lägga samma fråga något annorlunda formulerad, under Backaryd i Blekinge. Om Forumguiden kan trixa ihop det på något vis är det bra. Jag hade glömt det här, men i Anbytarforum står ju rubriken under Småland vilket ju är felaktigt.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)