Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Småland (övrigt)   >   Obestämd socken i Småland   >  
Läshjälp » Småland » 444.18.55800 18410210 Emma christina
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post11916) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Sten Magnusson (Vedhuggaren1) - Måndag den 28 maj 2012 kl. 16.36
Ur ett inlägg gjort av undertecknad i annat forum

"Postat söndagen 20 september 2009 - 07:59

--------------------------------------------------------------------------------
En liten komplettering från
AD Online: Älghult A I:10 1840-1845 bild: 122/492, sida: 0111

Nr 26
Hofgård
Torpet Lytorp

I nästa husförhörslängd har deras torp bytt namn till 26 Rödaled (under Hovgård) (Lytorp står nedanför så Rödaled var väl ett nyupptaget torp?)
Torpare Jonas Peter Eliason med familj.
Källa: AD Online: Älghult A I:11 1846-1853 bild: 135/534, sida: 0121

Mvh/Sten Magnusson"Jag kan tillägga att min morfarsfarfar bodde i Älghults socken 1836 - 1840 bl.a. på ett ställe vid namn Pikaböl.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)