Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Småland (övrigt)   >   Obestämd socken i Småland   >  
Anders Weibull, kantor och klockare i Vallda, Halland, född i Småland 1779-01-11
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13901) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Kerstin Palm (Kerstinpalm) - Lördag den 29 juni 2013 kl. 00.13
Hej!
Jag släktforskar och har kommit till Anders Weibull, som var kantor och klockare i Vallda församling, Halland (där han också dog 18390131) men kommer inte längre då jag inte vet hans födelseförsamling. Han lär vara född någonstans i Småland 17790111. Han var troligen bosatt på Stomgården i Släp, Halland (nära Vallda) innan han flyttade till Vallda. Vidare vet jag att han var gift med Catrina Isaksdotter och de fick tio barn tillsammans, varav en (Maja Lena Weibull född 18130920 i Släp, Halland) var min farmors mor. Tacksam om någon har information eller tips om hur jag ska komma vidare!
MVH
Kerstin Palm
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post13903) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Lördag den 29 juni 2013 kl. 12.17
I vilka husförhörslängder (volymer och sidor) i Släp och Vallda har du funnit Anders med familj? Har du funnit honom i inflyttningslängden när han flyttade in till Släp? Vet du när och var Anders och Catrina gifte sig? Varifrån kommer uppgiften att han var född i Småland?

Många frågor blev det, men det är lite lättare att hjälpa till om man vet var du har hittat uppgifterna och var du har letat utan att hitta något.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)