Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Småland (övrigt)   >   Obestämd socken i Småland   >  
Martha Christina Petersdotter, född 5 december 1841
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1861) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Hanne Berndtsson (Kaprifol) - Fredag den 14 november 2008 kl. 11.36
Hej, Martha Christina Pettersdotter född 5 dec. 1841 i Jönköpings län, men var??? Det jag vet om henne är att hon gifter sig 22 maj 1869 i Gunnarp, Halland med Christian Petttersson. Martha avlider 21 maj 1871 i Gunnarp, Halland.

Önskar hjälp med att få fram föräldrarnas namn och födelsedata.

Tack på förhand!
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1862) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Fredag den 14 november 2008 kl. 13.09
Följer man henne bakåt i husförhörslängderna, så ser man att hon flyttar in till Yttre Esered i Gunnarps socken 1857 (Gunnarp AI:6, sidan 38).

Och så här ser det ut i inflyttningslängden (Gällared B:1, sidan 24; bilden från Arkiv Digital):

Gällared B:1

Här står att hon är född i november, men det står december i husförhörslängden. Orten till höger är födelseorten, alltså Hestra socken.

Det finns två Hestra i Jönköpings län, Norra och Södra. Södra Hestra är i det närmaste en grannsocken till Gunnarp, på andra sidan Fegen.

(Ändrat av Jts den 14 november 2008 kl. 13.13.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1863) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Anna Magnusson (Zou) - Fredag den 14 november 2008 kl. 13.51
Hej Hanne,

jag har tittat i Norra Hestra och hittat två Märta Kristina, men det är nog Södra Hestra som är rätt församling.

25/12 1832 och 13/12 1833, Norra Hestra. Märta Kristina, (första dottern dog).
F: Bonde Johan Mikaelsson, m: Johanna Andersdr.

2/1 1841, Märta Kristina, N. Hestra.
F: Magnus Svensson, m: Johanna Magnusdr.

Hälsningar // Anna
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1865) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Hanne Berndtsson (Kaprifol) - Fredag den 14 november 2008 kl. 14.00
Tack Jörgen och Anna, har hittat henne i Södra Hestra :-)
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)