Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (övrigt)   >   Allmänt om Västergötland   >  
Göteborgs Poliskammares porträttdiarium
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6205) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Tisdag den 02 februari 2010 kl. 10.13
Var finns och hur får man tillgång till de bilder som finns i detta arkiv?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6206) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson (Jts) - Tisdag den 02 februari 2010 kl. 12.56
Poliskammarens arkiv finns på landsarkivet.

Men det tog en stund att hitta något porträttdiarium i NAD - arkivet är nämligen uppdelat i "före 1900" och "efter 1900", och dessutom har olika avdelningar egna arkiv, och en del arkiv finns under "Göteborgs poliskammare" och en del under "poliskammaren i Göteborg"...

Men jag borde naturligtvis ha gått direkt till Göteborgs Arkivguide - där finns ju redan länkar till de olika arkivförteckningarna... :)

För att göra en lång historia kort:

Göteborgs poliskammare före 1900 (arkivföretckning): DXh Register över porträttrullor för frigivna brottslingar

Poliskammaren i Göteborg, kriminalpolisen (arkivföretckning): DX Porträttdiarier
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post6208) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk (Fala) - Tisdag den 02 februari 2010 kl. 14.07
Tack Jörgen.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)