Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Västergötland (övrigt)   >   Obestämd socken i Västergötland   >  
Lars Håkansson - Lorenz Haqvini Westergothus
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post7931) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jorma Laine (J_laine) - Söndag den 07 november 2010 kl. 14.01
Har hållit på och släktforskat tidigare och fått material skickat från bl a SVAR och även suttit på arkiv i både Stockholm och Helsingfors.
Jag har en anmoder och anfader som jag skulle vilja veta mer om - t ex mer exakt när de är födda och föräldrar bakåt i tiden. Anfadern från Västergötland heter som rubriken lyder och gifte sig cirka 1630-1640 med Margareta Elisabeth von Terman. (Hennes förfäder har jag inte heller några verifierade uppgifter om: hennes far kanske är Johan von Termo och dennes föräldrar Hans von Termo och Anna Sabina von Redwitz. Ej dokumenterat, men de lär ha kommit från Tyskland, och erhållit förläningar genom krigen.)Lars Håkansson studerade i Uppsala och följde med Per Brahe till Finland för att modernisera landets förvaltning. Han blev justitieborgmästare 1649-1677 i Helsingfors. Inget av det här har jag vågat skriva in i Holger, då mycket utgör lösa uppgifter jag fått genom gamla brev och liknande... Någon som vet mer och jag är tacksam!
J. Laine
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)