Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   USA   >   Allmänt   >  
Hur får man uppgifter från en händelse i USA på 1980-talet?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16993) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk - Onsdag den 16 november 2016 kl. 12.24
Du får antagligen flytta detta inlägg Jörgen men det har en anknytning till Naverstad. Ett rysligt våldsdåd ägde rum i San Francisco 1980. anknytning till emigranter från Naverstad. Jag fick en länk där jag kunde läsa om händelsen men har inte lyckats finna gravar, dödsbevis eller annat material. Några uppslag hur jag skall gå vidare?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16994) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Bengt Johansson - Onsdag den 16 november 2016 kl. 21.39
När det gäller gravar, har du sökt på Find_A_Grave?
(Den databasen är inte komplett, men man kan ha tur.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post16995) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk - Onsdag den 16 november 2016 kl. 22.16
Det var den första jag slängde mig över men tyvärr inget resultat. Ovanligt namn att söka på och en del träffar men inte de jag ville ha.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)