Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Andra språk   >   Engelska   >  
Stavning av namn efter hur det låter
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post14268) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jimmy Magnusson (Jimmy) - Lördag den 12 oktober 2013 kl. 09.27
Har många släktingar som utvandrat till USA under sent 1800-tal och har noterat att de som skött om folkräkningen inte alltid har stavat namnen korrekt.
Jag har själv en släkting som gifte sig till efternamnet Öström, men i USA så heter de sedan såväl Ostrom som Astrom i folkbokföringen (Census).
Har talat med släktingar i USA som är så förvånade att jag själv stavar mitt efternamn (Magnusson) med två s.
Man måste inse att de som registrerade personer i USA var människor med annan nationalitet än svensk och de stavade säkert så som de tyckte att det lät.
Därför krävs det mycket kreativitet då man söker släkt som har utvandrat, man måste se till de medföljande släktingarna och födelsedata. Ja, allt som går.
Och man måste vara både noggrann och självkritisk!
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)