Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Klövedal   >  
Anders Svensson i Sältebo, gift 1691
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3175) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingemar Gollungberg - Lördag den 14 februari 2009 kl. 23.24
En Anders Svensson finns i Klövedals vigselbok den 22/1 1691 med uppgift att han kom från Toftenäs i Stenkyrka. Hans föräldrar Sven Nilsson och Anna Persdotter var bosatta i Nötsäter Stenkyrka 1663 - 1700. Jag undrar om någon känner till om de innan dess var bosatta i Toftenäs och om de hade ytterligare en son som hette Per och var född i Nötsäter 1662.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3176) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Kenneth Bengtsson - Söndag den 15 februari 2009 kl. 00.04
Ingemar

Sven Nilsson och Anna Persdotter i Nötsäter hade barnen.
Börje Svensson i Krogsdal c:a 1657-1734
nämnde Anders
Olug Svensdotter död omk.1729, gift omk.1674 med Olof Olsson från Utäng, boende i Nötsäter.
Per Svensson i Nötsäter c:a 1663-1726, gift med Anna Larsdotter från Morik sörgård.
Hans Svensson i Krossekärr c:a 1670-1746

Huruvida de varit bosatta i Toftenäs eller ej vet jag inte.

Kenneth
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3179) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingemar Gollungberg - Söndag den 15 februari 2009 kl. 09.13
Det kan ju kanske ha varit så att Anders var dräng i Toftenäs innan han gifte sig och flyttade till Sältebo i Klövedal. Tack Kenneth.

Hälsningar
Ingemar
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)