Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Stenkyrka   >  
Per Andersson i Toftenäs
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3650) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingemar Gollungberg - Lördag den 28 mars 2009 kl. 17.42
Den 4 januari 1795 avlider i Toftenäs en Per Andersson 76 år gammal. Troligen hade Per en son som hette Anders och var född 1754. Anders var gift med Kristina Pettersdotter, född 1766.

Per Anderssons föräldrar däremot har jag inte lyckats finna ännu. Rimligtvis bör hans farfar ha hetat Per och då tänker jag först på Per Wilhelmsson. Någon som kan hjälpa till ?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3652) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Hanne Berndtsson - Lördag den 28 mars 2009 kl. 18.33
Meddelandet raderat! Fel uppgifter!!

(Ändrat av kontoinnehavaren den 28 mars 2009 kl. 18.40.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3662) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingemar Gollungberg - Söndag den 29 mars 2009 kl. 16.14
Inkomna uppgifter via mail säger att Per Andersson kommer från Nordevik. Han skall vara son till Anders Hansson som avlider 1750. I och med detta så blir det intressant med Pers hustru som hette Anna Persdotter och enligt dödboken var född 1719 och avled i Toftenäs den 23/2 1796. Min fråga är nu vilken Per i Toftenäs hon var dotter till.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post3663) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingemar Gollungberg - Söndag den 29 mars 2009 kl. 18.18
Jag har fått från trovärdig källa uppgiften att Anna Persdotter var dotter till Per Wilhelmsson 1685-1721 så jag betraktar min fråga besvarad.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)