Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Solberg (Solberga)   >  
Lars Munter, död 1850
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4811) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Arne Johnsson - Torsdag den 17 september 2009 kl. 23.02
Lars Munter dog 1850.
Änkan Karin flyttade men jag kan ej läsa var.
Jag har letat överalt,men nu är det stopp.
Arkiv Digital.
AI:11 bild 62 sid.115
Längst ner på sidan.
Kan det stå Göteborg
Lars Munter var med i Pommerska kriget,och därefter även i Svenskarnas krig mot Norge
Änkan Karin var dotter till båtekarl Eric Gullsäter i Bäck i Västerlanda.
Tacksam för svar.
Mvh.Arne
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4815) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Fredag den 18 september 2009 kl. 08.49
Nog tycker jag mig kunna se att det står "Götheborg" i husförhörslängden. Men sedan kommer det roliga att leta reda på vilken församling i Göteborg hon flyttade in i...
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4817) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Lotta Nordin - Fredag den 18 september 2009 kl. 11.14
Hej Arne,
Du får försöka "ringa in" Karin bakvägen. :)

Hon har en dotter Sara född 1836 som troligen är den Sara Larsdotter född i Solberga som finns i Göteborgs Kristine enligt Sveriges befolkning 1890.
Hon är gift med Johannes Eriksson född 1833 i Näs, och har barnen Hjalmar född 1870 och Ingeborg född 1877. Båda barnen är födda i Göteborgs Domkyrkoförsamling.
Så Göteborgs Domkyrkoförsamlings födelsebok 1870 kan ju vara en utgångspunkt för att hitta var Sara med familj bor då, och därifrån vidare varifrån hon kom och förhoppningsvis hitta Karin.

Saras och Johannes adress är 1890: 17:e roten 7/4 n:o 18 B.

Mvh//
Lotta
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4819) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Arne Johnsson - Fredag den 18 september 2009 kl. 11.21
Tack Lotta och Håkan.
Jag kör på Göteborg.
Mvh.Arne
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)