Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Sanne   >  
Andreas Jacobsson, f. 1803 - var?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post4959) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Maud Svensson - Måndag den 28 september 2009 kl. 16.25
Jaha, nu är jag och irrar här i Sanne igen. Försöker hitta rätt födelseort och föräldrar till Andreas/Anders Jacobsson som i Rännelanda (P) och senare även Sanne husförhörslängder uppges vara född 7/8 1807 i Högsäter (P).

Vid vigseln med Christina Hansdotter 24/11 1835 i Rännelanda står han som dräng vid Stenarsbön i Sanne och där finner man honom i Sanne AI:1 (1830-1837) sid 5.
När jag följer honom bakåt i tiden därifrån upptäcker jag att han i Färgelanda (P) AI:12 (1825-1830) fol 191 uppges född 7/8 1803. Samma födelseår anges i Sanne AI:1 (1814-1816) sid 3 Gillane, där han står som tjänstegosse längst ner i högermarginalen. Det är så långt tillbaka jag hittills lyckats spåra honom. Han flyttade från Sanne till Högsäter 1819 enligt Högsäters B:1 - men när och varifrån kom han till Sanne (senast 1816)?

Andreas Jacobsson flyttade efter några år i Rännelanda tillbaka till Sanne med hustru och barn, och dog 15/8 1864 som backstugusittare vid Klef under Stuveröd.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)