Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Skede (Skee)   >  
Krokstrand
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5530) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk - Onsdag den 02 december 2009 kl. 10.59
Jag letar i Skee husförhörslängder efter Krokstrand men hittar inte platsen. Är Kroken samma som Krokstrand?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5531) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Onsdag den 02 december 2009 kl. 11.59
Det gamla municipalsamhället hette formellt Björneröd och Kroken.

Det kan säkert finnas flera Kroken i Skee (som torpnamn m.m.), men Krokstrand ligger vid/på gården Kroken (som är delad i Övre och Nedre, bestående av ett mantal vardera) och granngården Björneröd.

Här är några blad från den ekonomiska kartan 1977:

10A 0j Krokstrand

9A 9j Flåghult

Krokstrand ligger i nedre högra hörnet på det första bladet.

(Ändrat av kontoinnehavaren den 02 december 2009 kl. 12.09.)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5533) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Laila Falk - Onsdag den 02 december 2009 kl. 12.31
Tack Jörgen, då kanske jag hittar det jag letar efter.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)