Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Solberg (Solberga)   >  
Dragonen Sven Dierf i Solberga
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8409) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Elin Göransson - Söndag den 12 december 2010 kl. 18.12
Hej,

Jag söker mer information om Dragonen Sven Dierf (f. 1762-10-20) och hans fru pigan Ingierd Andersdotter, båda i Solberga.
Jag har hittat deras giftermål i ADonline Solberga C:4 sid 23 som listar dem från Bräcke där Ingierd är piga men Sven inte syns till. Men jag kan inte hitta något om Sven i soldatregistret eller se honom i husförhören - vart höll han hus? Tyvärr skriver också prästen som en kratta så jag har lite svårt att tyda hansa föräldrar eller läsa mycket i husförhören.

Ingierd kan jag hitta född som Inger till ogifta Malena Andersdotter (1774-01-05) men mer i den notisen kan jag inte utläsa, men det ska stå något om en dräng. Men mycket mer hittar jag inte om henne.

Om någon kan berätta något om dem, skulle jag bli mycket glad och tacksam! :)

Hälsningar, Elin
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8413) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Kenneth Bengtsson - Söndag den 12 december 2010 kl. 19.54
Elin

Notiserna lyder som följer....

Solberga C:3 sid.48

Sven föddes den 20/10 och döptes den 22/10 1762 i Olofshögen.
Nils Ambiörnson Jngeborg Swensdotter
wit: Håckan Pehrson Swen Ambiörnsson
på Olofshogen Nils Nilsons hustru på Dammen


Solberga C:3 sid.104

Inger föddes och döptes den 5/1 1774 på Solberga prästgård.
Malena Andersdotters dotter, och angafs til
fader afledna drängen Swen Nilsson i Ösmål
wit: Rasmus och Anders i Prästegården
samt Greses hustru på Lycke
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post8414) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Arne Johnsson - Söndag den 12 december 2010 kl. 20.37
Elin.
Om du skriver på Google "Sven Dierf" så finns han där.
Mvh.Arne
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)