Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Malstrand (Marstrand)   >  
Edvard Magnus Nordgren (Norgren), gift 1769 med Rebecca Svanhals
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9533) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Inger Nilsson - Fredag den 10 juni 2011 kl. 21.39
Hej.

Jag skulle behöva hjälp med en ana Edvard Magnus Nordgren ev. Norgren.Han gifte sig 1769-11-18 i Marstrand med Rebecca Svanhals född 1753 i Marstrand Källa C:2 sid 41 .I husförshörsl. A1:1 1778 sid 599 finns Rebecca med 2 barn samt hennes moder som också heter Rebecca, men Edvard fanns inte med har kollat döda fr.o.m 1773 och t.o.m 1779. Finns det någon som vet vart han tog vägen och även var han är född.

MVH Inger
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9535) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Lördag den 11 juni 2011 kl. 01.48
I hfl:en som du hänvisar till (AI:1, sid. 598) står Rebeckas mor som änkefru, men hon själv som fru. Det tyder ju på att guben lever.

Kanske har de flyttat isär?

Den 5/7 1775 föds den oäkta Johan Fridrik. Föräldrar kontrollör Norgren och Helena Algren (Marstrand C:3, sidan 490, i den särskilda avdelningen av födelseboken för oäkta barn [AD använder de överstrukna numren, som i det här fallet är 414, bild 211]).

Helena blir sedan gift med fiskaren Anders Carlström (AI:1, sidan 650).

I landsarkivets personregister till kyrkoböckerna (som är filmat av AD) finns ingen Edvard Magnus Norgren i hfl-registret.

Har han flytt från staden? :-)
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post9538) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Inger Nilsson - Lördag den 11 juni 2011 kl. 16.58
Hej.
Tack för ditt svar. Jag undrar detsamma. Det är bara att leta vidare och se om han eventuellt har flyttat till något av barnen.

MVH Inger
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)