Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Stenkyrka   >  
Anders Berntsson, Nötsäter, född 1850
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10041) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingemar Gollungberg - Tisdag den 26 juli 2011 kl. 21.51
Anders Berntsson var född i Nötsäter Stenkyrka den 5 augusti 1850. Hans föräldrar var Bernt Andersson och Helena Andersdotter som båda var födda 1822.Anders gifte sig med Elisabeth Rutgersdotter i Nötsäter och de köpte år 1910 ut sin arrenderade hemmansdel i Nötsäter från Hwitfeldtska stipendieinrättningen. Mitt problem är att jag inte lyckats hitta Anders i någon dödbok.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10044) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Tisdag den 26 juli 2011 kl. 23.02
I församlingsboken 1909-1924 (AIIa:5, uppslag 346) finns Anders Berndtsson, född den 5/8 1850, och hans hustru Elisabet Rutgersdotter, född den 28/6 1873, gifta 1893. De har också en dotter, Anni Elisabet, född den 6/1 1910, och död 6 dagar senare.

Anders har haft titeln åbo, men det är överstruket och ändrat till h-äg, vilket ju stämmer bra med att de köpte loss gården 1910.

I nästa längd, 1924-1936 (AIIa:8, uppslag 362), är Anders struken, och noterad som död den 25/1 1935. Han finns också i dödboken den dagen (F:5, uppslag 59, nummer 5).
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10049) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingemar Gollungberg - Onsdag den 27 juli 2011 kl. 08.35
Ett stort tack Jörgen och en god fortsättning på sommaren
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)