Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Stenkyrka   >  
Ida Maria Martinsson, född 1892
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10075) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingemar Gollungberg - Måndag den 01 augusti 2011 kl. 21.42
Ida var född i Klövedal den 20 november 1892. Hennes föräldrar var Martin Leonard Olausson och Elisabeth Larsdotter vilka var födda 1865 och 1855. I vigselboken Stenkyrka den 6 mars 1920 står Ida nämnd som bosatt i Säby Nordgård. Denna uppgift har sedan i olika sammanhang följt henne liksom att hon skulle vara född där med efternamnet Fager. Det fanns en rotebåtsmansfamilj i Säby Nordgård där hon bodde med det namnet men jag kan inte riktigt förstå hennes anknytning till familjen. Kanske var hon piga där eller fosterbarn. Någon som har lust att titta i församlingsboken?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10077) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Jörgen Tollesson - Tisdag den 02 augusti 2011 kl. 00.54
De finns under Säby Nordgård i Stenkyrka AIIa:6 (1909-1924), uppslag 473:

Förre rotebåtsmannen Samuel Andersson Fager, född den 27/6 1855, och hustrun Elisabet Larsdotter, född den 22/7 1855, gifta den 22/7 1904 (andra äktenskapet för båda).

Edvin Natanael Martinsson, född den 26/5 1890, och Ida Maria Martinsdotter, född den 20/11 1892, är hustruns barn i första äktenskapet.

Alla fyra är födda i Klövedal.

Fager dog den 17/6 1922.
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10079) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingemar Gollungberg - Tisdag den 02 augusti 2011 kl. 09.58
Tack Jörgen, dina uppgifter förklarar det jag saknade.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)