Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Stenkyrka   >  
Kristian Mattisson, född 1821
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10101) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingemar Gollungberg - Söndag den 07 augusti 2011 kl. 22.41
Kristian Mattisson föddes i Lirås Stenkyrka den 17 november 1821. I födelseboken står att hans föräldrar var Mattis Persson och Olena Olsdotter. Kristian gifte sig med Malena Olsdotter som var född den 20 september 1834 i Kurlanda. Hennes föräldrar står nämnda som Olof Persson och Börta Persdotter. År 1890 står Kristian och Malena som Jordtorpare i Siröd Stenkyrka och detsamma gäller år 1900. Kristian avlider den 21 april 1904 i Siröd och Malena avlider 13 mars 1914 i Siröd.

Olena Olsdotter skulle kunna vara den som är född i Lirås Stenkyrka den 3 juli 1797 med föräldrarna Olof Bengtsson och Elsa Persdotter. Hon avlider i Lirås Stenkyrka den 25 mars 1856, 59 år gammal och gift. Troligen är det hennes man Mattis som avlider den 5 april 1868, 73 år och änkling/fattighjon.

Nu till min fråga: Mattis Persson kan jag inte finna vare sig i födelsebok eller vigselbok. Sonen Kristian föddes 1821 och verkar vara äldst av barnen så Mattis borde väl gift sig ungefär 1821. Om han avled 1868 och var 73 år så var han född 1795. Det verkar nästan som han var född utanför socknen. Någon som kan finna honom?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post10206) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Ingemar Gollungberg - Lördag den 20 augusti 2011 kl. 05.13
Jag har hittat Mattis Persson och hans föräldrar.
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)