Forskningstips      ·     Diskussionsöversikt      ·     Sök      ·     Användarkonto
Arkivguiden   >   Arkivguidens Forum   >   Båhuslän (Bohuslän)   >   Valla   >  
Anders Hansson, Dyvik, 1766-1838
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post1486) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Peter Ohlsson - Lördag den 18 oktober 2008 kl. 17.13
Anders f 1766 lever på Dyvik och avlider till slut där 1838-05-04, några dagar efter att hustrun avlidit.
I Valla AI:11 sid 5 anges Anders vara född i Göteborg, men var?
Står ett par ord efter Göteborg som jag inte kan läsa, vet inte om dessa är någon vägledning.
Någon som stött på Anders i sin forskning?
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5183) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Håkan Andersson - Lördag den 07 november 2009 kl. 17.55
Hej

Det var länge sedan du ställde frågan och har själv inte observerat detta förut. Dessa ord, som står antecknade på fler ställen än efter Göteborg får jag till "utan å bevis". Förkortningen utskriven blir så vitt jag kan förstå "utan åldersbevis"

Hälsningar

Håkan
Sidans rubrik Föregående inlägg Nästa inlägg Skriv ett nytt inlägg  Direktlänk till detta inlägg (#post5208) - klicka och kopiera från webläsarens adressfält  Redigera detta inlägg  Av Peter Ohlsson - Söndag den 08 november 2009 kl. 20.13
Hej Håkan!

Tack för hjälpen

Vänligen
Peter
Skriv ett inlägg

På sidan Formatering (som öppnas i ett nytt fönster) visas hur man får fetstilt och kursiverad text, gör länkar och infogar bilder, med mera.

När inlägget är sänt, så kan du ändra i det inom 12 timmar, genom att klicka på knappen Redigera detta inlägg till vänster om ditt namn i inlägget.

Om du abonnerar på inlägg från den här diskussionen, så får du besked per epost direkt när någon har svarat på ditt inlägg, och också om någon långt senare upptäcker diskussionen och kommer med ytterligare upplysningar (något som är lätt att missa annars). Logga in för att abonnera via länken Användarkonto överst på sidan.

OBS 1! Lämna inga personuppgifter om nu levande personer! Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om vad som räknas som personuppgifter (sidan öppnas i ett nytt fönster).

OBS 2! Glöm inte att alltid ange källan till de upplysningar som du lämnar både när du svarar och frågar, och att alltid tala om vad du redan vet och var du redan har sökt när du ber om hjälp. Och gör inte samma inlägg under flera rubriker. Läs mer i forumreglerna (inklusive kommentaren) om varför detta är viktigt (sidan öppnas i ett nytt fönster).

Endast registrerade användare kan skriva inlägg här. Du kan registrera ett användarkonto, om du inte redan har ett.
Användarnamn:
Lösenord:

Du måste förhandsgranska inlägget innan det kan sändas.

Om Arkivguidens Forum      ·     Forumregler      ·     Kontakt      ·     Upphovsrätt (©)